zaterdag 20 september 2008

Beta examen 071-452: MS SQL Server 2008, Designing a Business Intelligence

Het is al weer een tijdje geleden dat ik het beta examen heb gedaan dus dacht laat ik er eens iets over bloggen.

(Leuk hoor zo'n beta maar wat moet je lang wachten op de uitslag.)

Nu het examen zelf. Wie kan zich nog het MS SQL 2005 Designing BI solutions examen herinderen? Ik wel, dat was het examen met de 6 stukken tekst en gemiddeld 10 vragen per tekst. Met een stuk gezond verstand en de opgedane kennis van SQL 2005 kan je in dit examen een heel eind komen.

Met die reden en omdat ik er zin in had ook maar opgegeven voor dit beta examen, het is immers het design examen. Ik verwachte dus weer een hoop tekst om te lezen, helaas niets was minder waar... Bij de start van het examen verscheen multi-per-choice vraag 1 van 75!

Waar gingen de vragen over? Nou alle mogelijke onderwerpen van de BI Suite dus SQL Server, SSRS , SSAS , SSIS en zelfs Excel en SharePoint.

Vragen over hoe assemblies toe te voegen aan SharePoint om functionaliteit te gebruiken van SQL. Wat te doen met webconfigs en nog veel meer leuke echte weet vragen. MDX queries lezen en zeggen wat de juiste is, commandline opties etc....

Ik ben dus zeer benieuwd naar de uitslag, maar die laat nog even op zich wachten.

Zijn er al andere die dit examen hebben gedaan en wat was jullie ervaring. Ik ben wil wel weten of het echte examen straks ook in deze stijl zou zijn.

Geen opmerkingen: