zaterdag 7 juni 2008

Examen 70-556

Ik ben vanaf vandaag PerformancePoint Technology Specialist!

Het was zover na een 1,5 maand in de avond uren studeren op een aantal boeken, bekijken van de online trainingen over Performancepoint en uitvoeren van een grote hoeveelheid labs eindelijk het examen gedaan om "Microsoft Performance Point Technology Specialist" te worden.

Het examen mag 135 minuten duren en bestond uit 44 meerkeuzen vragen.

Naast wat ik wel verwacht had aan vragen over models, business rules, dimensions, dashboards en installing werden er ook een aantal vragen gesteld over het maken van Excel Forms and Reports.Niet echt iets waarop ik gerekend had, gelukkig waren de vragen met gezond verstand te maken.

Gebruikt studie materiaal:Boeken:

  • Rational Press : The Rational Guide to Planning with Microsoft Office PerformancePoint Server 2007
  • Rational Press : The Rational Guide to Monitoring and Analyzing with Microsoft Office PerformancePoint Server 2007
  • Craig Utley : Business Intelligence with Microsoft® Office PerformancePoint Server 2007

Handig voor de oefeningen ook als je van plan bent de andere examens te gaan doen als 446 & 447 of alles wat met SQL 2005 te maken heeft:

Microsoft Business Intelligence VPC Release 5.1:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8f3d12ea-0dd1-4b22-b530-156e90a2616e&DisplayLang=enhttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=60262CC1-30A7-41A2-A1C6-E3524FAC18F6&displaylang=en

The labs horende bij the PPS video presentatie te vinden op:
http://www.microsoft.com/business/performancepoint/resources/training.aspx

De labs zijn te vinden vie msbpio.com ga naar Tech Materials. Op de ftp site ga je naar de BI directory even zoeken in de sub structuur naar de Labs.

Nu heb ik de technische know-how voor PerformancePoint Server 2007. Naast de ScoreCards en anlytische (proclarity) omgeving zit er natuurlijk het planning product in wat door Microsoft zelf is ontworpen. Feitelijk een eenvoudige interface om complexe cubes te bouwen met een workflow component toegevoegd. De module bedoeld om financiele modellen te bouwen vraagt naast de technische kennis ook wel inzicht in financieel modeleren. Dus opnieuw de boeken in maar nu niet zo``n technisch gerelateerd vlak.

Ik ga binnenkort denk ik wel een paar blogjes schrijven die ik tijdens het bestuderen van PPS ben tegengekomen.

Wie is er bezig met een PPS implementatie en wat vinden jullie er tot nu toe van?

Geen opmerkingen: